hillabenami
מתכון לממרח אבוקדו
by
, Yesterday at 11:00 (28 Views)
ממרח אבוקדו עם צ'ילי ושום הוא אחד הממרחים המפנקים והטעימים ביותר שניתן להכין בבית.
מרכיבים:
2 אבוקדו בשלים
2 שיני שום קלופות
חצי כפית מלח
רבע כפית פלפל שחור טחון
חופן קישואים או נענע קצוצים
רבע כפית כמון
1 פלפל צ'ילי אדום
כף מיץ לימון טרי
כף שמן זית איכותי
אופן הכנה:
פיתחו את האבוקדו,הוציאו את הגלעין. בעזרת כף, הוציאו את החלק הרך של האבוקדו ושימו אותו בתוך קערה שהנחנו ליד סירי אינדוקציה. בחרו אבוקדו בשלים, שכן הם יהיו רכים וקלים למעיכה.
אם אתם אוהבים חריפות פיקנטית, קחו צ'ילי ירוק או אדום, חיתכו אותו לחצי ומסירים את הגבעול. אם רוצים פחות חריף, הסירו גם את הזרעים. קצצו את הצ'ילי דק.
קחו את שיני השום וכתשו אותן בעזרת כלי כמו כותש שום. ניתן גם לקצוץ אותן דק, אבל הכתישה תעזור להוציא את הטעמים בצורה טובה יותר.
בעזרת מזלג, מעכו את האבוקדו עד שהפך לממרח חלק,לאחר מכן הוסיפו את השום הכתוש והצ'ילי הקצוץ והמשיכו לערבב.
הוסיפו את המלח, הפלפל שחור, שמן הזית ומיץ הלימון. ערבבו היטב. אם תרצו, אפשר גם להוסיף קישואים קצוצים או נענע קצוצה שיתנו לממרח עוד נופך של טריות. אם אתם אוהבים טעמים עם יותר עומק, הוסיפו קצת כמון או פפריקה.
טועמים את הממרח ומוודאים שהטעמים מאוזנים. אם אתם אוהבים יותר חריף, הוסיפו עוד צ'ילי. אם אתם מעדיפים טעמים עדינים יותר, הוסיפו עוד מיץ לימון או מעט שמן זית.
ניתן להגיש אותו מיד על טוסט, לחם חלה, או אפילו כמטבל לירקות טריים. אפשר גם לשים אותו על סלט ירקות או להוסיף אותו כתוספת לסנדוויצ'ים.
אם אתם רוצים שהממרח יישאר טרי למשך זמן רב יותר, מומלץ לכסות אותו בניילון נצמד ולהניח אותו במקרר. מיץ הלימון עוזר לשמור על הצבע הירוק של האבוקדו ולמנוע חמצון.
ההכנה כל כך פשוטה ומהירה, והתוצאה – ממרח טעים, טרי, מלא בטעמים ובמרקם חלק ומפנק.