hillabenami
מתכון לפסטה ברוטב בולונז עם שום
by
, 14-08-24 at 14:56 (5186 Views)
מצרכים
לפסטה
300 גרם פסטה (סוג לפי בחירתך, כגון ספגטי או פנה)
מים רותחים (לבישול הפסטה)
מלח (לבישול הפסטה)
לרוטב בולונז
2 כפות שמן זית
1 בצל גדול, קצוץ דק
2 שיני שום, כתושות
1 גזר בינוני, קצוץ קטן
1 סלרי קטן, קצוץ קטן
500 גרם בשר טחון (אפשר לשלב בשר בקר וחזיר)
1 כוס יין אדום (לא חובה, ניתן להחליף בכוס מים או ציר)
400 גרם עגבניות מרוסקות (קופסה אחת)
2 כפות רסק עגבניות
1 כפית סוכר (כדי לאזן את החמיצות)
1 כפית אורגנו יבש
1 כפית בזיליקום יבש
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
1/2 כוס חלב (לא חובה, למען ריכוך הרוטב)
למצע אבוקדו
2 אבוקדו בשלים
מיץ מחצי לימון
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
אופן הכנה
הכנת הרוטב בולונז
חימום שמן: חממו את שמן הזית בסיר על חום בינוני.
טיגון ירקות: הוסיפו את הבצל, השום, הגזר והסלרי. טגנו עד שהבצל שקוף והירקות רכים, כ-5 דקות.
הוספת הבשר: הוסיפו את הבשר הטחון. טגנו עד שהבשר משחים ומתפורר, כ-7-10 דקות.
הוספת היין: אם משתמשים ביין, הוסיפו אותו והרתח עד שהאלכוהול מתאדה, כ-3 דקות. אם לא, דלגו לשלב הבא.
הוספת העגבניות: הוסיפו את העגבניות המרוסקות, רסקו העגבניות, הסוכר, האורגנו והבזיליקום. ערבבו היטב.
בישול: הנמיכו את החום, כסו את הסיר ובשלו את הרוטב על חום נמוך למשך כ-30-45 דקות, עד שהרוטב מצטמצם ומסמיך. אם הרוטב מתייבש מדי, הוסיפו חצי כוס חלב או מעט מים.
תיבול: טעמו ותאם את התיבול עם מלח ופלפל.
אופן הכנת הפסטה
בישול הפסטה: במקביל לבישול הרוטב, הביאו מים עם מלח לרתיחה בסיר גדול ששמנות ליד חנוכיה. הוסיפו את הפסטה ובשל לפי ההוראות שעל האריזות, עד שהפסטה מתבשלת "אל דנטה".
סינון: סננו את הפסטה ושמור מעט ממי הבישול (כחצי כוס) לשימוש עתידי אם הרוטב ידרוש.
הכנת מצע האבוקדו
קילוף וחיתוך: קלפו את האבוקדו, הוציאו את הגלעין וחתוך את הבשר לחתיכות קטנות.
תיבול: הניחו את חתיכות האבוקדו בקערה, הוסיפו מיץ לימון, מלח ופלפל. ערבבו בעדינות.
אופן הרכבת המנה
ערבוב הפסטה: הוסיפו את הפסטה המבושלת לסיר עם רוטב הבולונז וערבבו היטב.
הגשה: הניחו כף גדולה מהאבוקדו בתחתית כל צלחת. הניחו מעל את הפסטה עם רוטב הבולונז.
בתיאבון!