hillabenami

מתכון לסלט עגבניות טרי

Rate this Entry
סלט עגבניות הוא אחד הסלטים הפשוטים והטעימים ביותר, בעזרת תיבול נכון ושילוב של ירקות נוספים, שמן זית ותיבול הוא טעים ביותר. מדובר במנה טרייה, קלה להכנה, שמספקת טעמים חזקים וצבעוניות מושלמת. הסלט הזה מתאים לכל ארוחה, בין אם מדובר במנה עיקרית או כתוספת לכל בשר, דג, או פסטה. ניתן להוסיף לו גם גבינות, תוספות או תיבולים נוספים שמעצימים את הטעמים.

מרכיבים:
6 עגבניות בשלות ועסיסיות
חצי בצל סגול קטן, פרוס דק (אפשר גם בצל רגיל )
1 כף רסק עגבניות או 1 עגבנייה מרוסקת (לסלט עשיר יותר)
3 כפות שמן זית איכותי
1 כף חומץ בלסמי (או חומץ רגיל)
חצי כפית סוכר (למי שאוהב את הסלט עם טוויסט מתוק)
מלח ופלפל שחור טחון לפי הטעם
חצי כפית כמון (אופציונלי )

חצי כוס מלפפונים טריים, פרוסים דק (לא חובה)
רבע כוס פטרוזיליה קצוצה דק
רבע כוס בזיליקום טרי קצוץ (למי שאוהב, אפשר גם תערובת של עשבי תיבול)



אופן ההכנה:


ראשית, קוטעים את הקצוות של העגבניות וחותכים כל עגבנייה לשניים, ואז חותכים כל חצי לפרוסות או לקוביות לפי העדפה. חשוב להשתמש בעגבניות בשלות ורכות כדי שהן תהיינה עסיסיות.
קוצצים את הבצל הסגול לפרוסות דקות ומשרים אותו במי קרח ל-15 דקות אם רוצים למנוע את טעמו החזק מדי. אם אתם אוהבים את הבצל הסגול במלוא טעמו, אפשר גם להשאיר אותו ללא השריה. חותכים את המלפפון לפרוסות דקות. אם אתם משתמשים במלפפון בעל קליפה קשה, מומלץ לקלף אותו קודם.
שמים את כל הירקות עגבניות, בצל ומלפפון בקערה גדולה. לאחר מכן,מוסיפים את הרסק העגבניות או את העגבנייה המרוסקת אם רוצים שהסלט יהיה עשיר יותר. – מוסיפים את השמן זית, החומץ, הסוכר (לא חובה, אך משדרג את הטעם), מלח ופלפל שחור טחון לפי הטעם. חשוב להוסיף מעט מלח בהתחלה ובסוף לטבל מעט, כדי שלא יהיה מלוח מדי.
חותכים את הפטרוזיליה והבזיליקום טרי ומפזרים מעל הסלט. עשבי תיבול טריים מוסיפים לא רק טעם אלא גם צבעוניות ורעננות. אם אוהבים גם כוסברה או טימין, ניתן להוסיף אותם לסלט כדי להעשיר אותו בטעמים,לוקחים הפסקה ושותים קפה מבין כוסות קפה שאנו אוהבים להשתמש בהם.
מערבבים את כל המרכיבים בקערה בעדינות, כך שהתיבול יתפשט בצורה אחידה בין כל הירקות. אם הסלט עמיד יותר בתיבול, תוכלו להכין אותו כחצי שעה לפני ההגשה. – ממליץ להניח את הסלט במקרר למשך 20 דקות לפני ההגשה, כך שהטעמים יתמזגו ויתפשטו. סלט זה נהדר גם כשאתם מגישים אותו לצד פיתות חמות, דגים או בשר.
אפשר להוסיף גם זיתים ירוקים או שחורים כדי לתת טוויסט לסלט.
אם אתם אוהבים את הסלט מעט חריף, אפשר להוסיף פלפל ירוק חריף קצוץ או חצי כפית של סחוג.
סלט עגבניות טרי וטעים יכול להוות את הבסיס למגוון סלטים נוספים, ובשילוב עם מרכיבים נוספים תמצאו את השילוב המושלם עבורכם.

בתיאבון!

Submit "מתכון לסלט עגבניות טרי" to Digg Submit "מתכון לסלט עגבניות טרי" to del.icio.us Submit "מתכון לסלט עגבניות טרי" to StumbleUpon Submit "מתכון לסלט עגבניות טרי" to Google

Tags: None Add / Edit Tags
Categories
Uncategorized

Comments