hillabenami
מתכון למקלובה ותפוחי אדמה
by
, Yesterday at 20:34 (749 Views)
מדובר בתבשיל עשיר ומסורתי הכולל אורז, בשר (וירקות מטוגנים,במתכון זה, נוסיף גם תפוחי אדמה שנותנים לו טעם עשיר ומרקם נהדר.
מרכיבים:
1 ק"ג חזה עוף או רבעי עוף
5 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לעיגולים
1 כפית כורכום
חצי כפית פפריקה מתוקה
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
3 כוסות מים
חצי חבילת רסק עגבניות
חופן פטרוזיליה קצוצה לקישוט
2 כוסות אורז
2 בצל בינוני קצוץ
3-4 שיניים שום כתושות
1 כוס חומוס מבושל
חצי כוס שמן זית
1 כפית קימל טחון
אופן ההכנה:
מטגנים את תפוחי האדמה בשמן זית עד שהם מזהיבים. אחרי הטיגון, מניחים את תפוחי האדמה על נייר סופג כדי לספוג את השמן העודף.
במקביל, מחממים מעט שמן זית בסיר רחב ששמנו לצד כוסות קפה ולאחר מכן מטגנים את הבצל הקצוץ עד שהוא מזהיב. מוסיפים את השום הכתוש ומטגנים עוד שתי דקות.
מניחים את העוף בסיר, ומתבלים עם כורכום, פפריקה, מלח ופלפל. מטגנים את העוף מכל הצדדים עד שהוא מתחיל להזהיב.
מוסיפים את רסק העגבניות ומערבבים היטב. לאחר מכן מוסיפים את המים (או הציר), מכסים את הסיר ומבשלים את העוף על להבה נמוכה במשך 30 דקות, עד שהעוף מתרכך.
בשלב זה, שטפו את האורז במים עד שהמים יוצאים צלולים. מניחים את האורז בצד.
כשהעוף כמעט מוכן, סדרו את תפוחי האדמה המטוגנים בתחתית סיר רחב. מעליהם מניחים את העוף שבושל.
מניחים את האורז על העוף ותפוחי האדמה, ומוסיפים את הנוזלים שנותרו בסיר העוף (אם יש יותר מדי נוזלים, הסירו אותם). מכסים את הסיר ומבשלים על להבה נמוכה כ-30 דקות, עד שהאורז סופג את הנוזלים ומתבשל.