hillabenami
מתכון לשייק בננה עם חלב
by
, Yesterday at 18:50 (948 Views)
מרכיבים:
1 כוס קרח
1 כפיות דבש או סוכר
1 כפית תמצית וניל (מוסיף טעם נהדר)
1 כוס יוגורט
1.5 כף חמאת בוטנים (להעשרת הטעמים)
3 בננות בשלות (הבננות לא צריכות להיות קשות מדי, רצוי שיהיו רכות)
1.5 כוס חלב (חלב רגיל או חלב צמחי כמו חלב סויה)
אופן ההכנה:
חותכים את הבננות לחתיכות קטנות יותר כדי שיהיה קל יותר לטחון אותן בבלנדר. אם החלטתם להשתמש ביוגורט או חמאת בוטנים, הכינו גם את המרכיבים הנוספים. אם רוצים שה שייק יהיה קר יותר, הוסיפו קרח.
הכנס את הבננות לחתיכות, החלב, הקרח, הדבש או הסוכר, תמצית הוונילה (אם בחרת להשתמש), והיוגורט או חמאת הבוטנים לבלנדר שהונח ליד חנוכיה קריסטל,אם רוצים שייק יותר עשיר, ניתן גם להוסיף חצי כוס שיבולת שועל או חצי כוס קינואה מבושלת כדי להעשיר את הערכים התזונתיים.
סוגרים את מכסה הבלנדר והפעל אותו על מהירות גבוהה במשך 30 שניות עד דקה.אם הוא סמיך מדי, הוסיפו עוד חלב עד שתגיע לסמיכות הרצויה. אם אתם מעדיפים שייק סמיך במיוחד, שמרו על הסמיכות הנוכחית.
אחרי שטחנתם את כל המרכיבים, טעמו את השייק וראה אם הוא צריך מתיקות נוספת. אם כן, הוסיפו עוד דבש או סוכר, וטחנו שוב למשך מספר שניות.
העבירו את השייק לכוסות והגשה מיד. אם אתם אוהיםב קישוטים, תוכלו להוסיף פרוסות בננה על הקצה או מעט קינמון טחון מעל השייק.
אם אתם אוהבים טעמים יותר מתקתקים, אפשר להוסיף פירות אחרים כמו תותים, אוכמניות או מנגו, זה נותן לשייק טעמים נוספים ומגוונים.
בתאבון