hillabenami

מתכון לפשטידת בולונוז

Rate this Entry
מנה חמה, עשירה ומלאה בטעמים. מדובר במנה שהיא שילוב של פשטידה עם רוטב בולונז, ומתאימה לארוחה משפחתית או לארוחה קלה ליד סלט ירוק.

מרכיבים:

600 גרם בשר טחון (רצוי בשר בקר)
4 בצלים קטנים קצוץ דק
3 שיני שום קצוצות דק
חצי כוס מים
1 כף פפריקה מתוקה
חצי כפית סוכר
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
4 ביצים
חצי כוס קמח
חצי כוס גבינה צהובה מגוררת
רבע כוס פטרוזיליה קצוצה
1 גזר מקולף ומגורר
1 קישוא מקולף ומגורר
4 עגבניות בינוניות קצוצות
חצי כוס רסק עגבניות



אופן ההכנה:

הכנת רוטב הבולונז:
מחממים סיר רחב על להבה בינונית ומטגנים את הבצל הקצוץ עד שהוא מתרכך ומזהיב לאחר מספר דקות.
מוסיפים את השום שקצצנו ומטגנים עוד דקה עד שהשום מפזר ריח טוב.
מוסיפים את הבשר הטחון ומבשלים עד שהוא משנה צבעו ומתרכך לאחר 5 דקות.
מוסיפים את הגזר והקישוא המגוררים ומערבבים היטב. אם רוצים אפשר גם להוסיף מעט יין אדום בשלב הזה, אבל לא חובה.
מוסיפים את העגבניות הקצוצות, רסק העגבניות, המים, הפפריקה, הסוכר, המלח והפלפל. מערבבים ומביאים לרתיחה.
מכסים ומבשלים על להבה נמוכה כרבע שעה , עד שהטעמים מתמזגים.
להכנת הפשטידה:
מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס.
בקערה גדולה,ששמנו בקרבת פמוט שבת,מועכים את הביצים ומערבבים יחד עם קמח עד שהתערובת חלקה ואחידה.
מוסיפים לתערובת את הגבינת הצהובה (אם בחרתם להוסיף), הפטרוזיליה קצוצה ומלח ופלפל לפי הטעם.
אחרי שסיימתם להכין את רוטב הבולונוז, שימו אותו על תחתית תבנית אינגליש קייק (או תבנית זכוכית לפשטידה) משומנת, בעובי אחיד.
יוצקים את תערובת הפשטידה על רוטב הבולונוז בצורה אחידה.
מכניסים את התבנית לתנור ואופים כ-35 דקות, או עד שהפשטידה מתייצבת והחלק העליון שלה מזהיב וניתן לנעוץ קיסם.
אחרי האפייה, תנו לפשטידה להתקרר מעט לפני החיתוך.
הפשטידה יוצאת רכה מבפנים, עם טעמים עשירים וקלת הכנה.

בתיאבון

Submit "מתכון לפשטידת בולונוז" to Digg Submit "מתכון לפשטידת בולונוז" to del.icio.us Submit "מתכון לפשטידת בולונוז" to StumbleUpon Submit "מתכון לפשטידת בולונוז" to Google

Tags: None Add / Edit Tags
Categories
Uncategorized

Comments