hillabenami

מתכון למרק פטריות

Rate this Entry
אחד המנות הנפלאות והפשוטות להכנה שמספקות טעם עשיר, חמים ומנחם בימים קרירים.

מרכיבים

500 גרם פטריות שמפניון טריות
1.5 בצל בינוני קצוץ דק
2 גזרים קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
2 כפות חמאה
2 כפות שמן זית
1 ליטר מים
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
חצי כפית כמון
חצי כפית טימין או רוזמרין
1 כפות קמח (,אם תרצו מרק סמיך יותר)
גבינה צהובה
2 סלרי חתוך דק
2 שיניים שום קצוצות


אופן ההכנה:

לפני הכל, יש לנקות את הפטריות. חותכים את הקצוות של הפטריות ופורסים אותן לעוביים שונים, אם רוצים מרק חלק, פרסו דק ואם רוצים מרק עם מרקם, אפשר לשים פרוסות עבות יותר.
שלב טיגון הבצל : בסיר רחב ששמנו ליד פמוט שבת,שמים חמאה ושמן זית ומחממים על להבה בינונית. מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים עד שהוא מתרכך ומתחיל להזהיב לאחר מספר דקות. מוסיפים את השום הקצוץ ומערבבים למשך עוד שתי דקות.
הוספת הפטריות והירקות: מוסיפים את הפטריות והגזרים הקצוצים ומערבבים היטב. נותנים לפטריות להתרכך ולהתייבש במשך חמש דקות, תוך ערבוב מדי פעם.
לאחר שהפטריות התרככו, מוסיפים את המים ומביאים את התערובת לרתיחה. אחרי שהמרק רתח, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כעשרים דקות כדי שכל הטעמים יתערבבו היטב.
אם אתם מעדיפים מרק סמיך יותר, אפשר להוסיף קמח. פשוט מערבבים כף קמח עם מים קרים ליצירת עיסה סמיכה, ואז מוסיפים אותה בהדרגה למרק. אם
לאחר שהמרק הגיע לסמיכות הרצויה, מוסיפים את השמנת, מערבבים ומבשלים על להבה נמוכה עוד חמש דקות. מתבלים במלח, פלפל וכמון, לפי הטעם.
לאחר שהתיבול והסמיכות הושגו, אפשר גם להוסיף עשבי תיבול קצוצים לשדרוג הטעמים.


למרק בסגנון איטלקי, ניתן להוסיף בסןף חופן של פרמזן מגורר .


שיהיה לכם בתיאבון !

Submit "מתכון למרק פטריות" to Digg Submit "מתכון למרק פטריות" to del.icio.us Submit "מתכון למרק פטריות" to StumbleUpon Submit "מתכון למרק פטריות" to Google

Tags: None Add / Edit Tags
Categories
Uncategorized

Comments